Nemzeti Atlétikai Stadion - a komplexitás egyszerűsége

Az Atlétikai Stadion volt az eddigi projektjeink közül az egyik legkomplexebb. Ennél a megbízásunknál is egyszerre ötvöztük a hazai szaktudásunkat a nyugati régiókban alkalmazott kompetenciával.

A Magyarországon különlegesnek számító, feszített kötélszerkezet és az ebből kialakuló diszkosz formájú tető alapozza meg a stadion megkapó és különleges megjelenését. Ezt a nem mindennapi megjelenést szeretnénk most tovább fokozni, és egyben egy kisebb betekintést is nyújtani a Nemzeti Atlétikai Stadion adott munkálataiba.

Már a projekt legelején körvonalazódott KÉSZ Ipari Gyártó összes szakemberében, hogy a Nemzeti Atlétikai Stadion gyártása igazán precíz és komplex munkát fog igényelni. Ennek legjobb példái a stadion nyomott gyűrűjének csomópontjai voltak. Ezek a csomópontok a tetőszerkezet legfelső pontját képezik, összefogják az 1100-as átmérőjű csőből gyártott nyomott gyűrűt, a pilléreket és a kötélszerkezet csatlakozópontjait. Egyenként 8 tonnát nyomnak, és az acélszerkezet legnagyobb erőt elviselni képes részei. Az egy métert meghaladó csőszelvények és az abba bekötő lemezek bonyolult formájú csomópontjából 98 darab készült, ráadásul mindegyik terv szerint eltérő geometriai méretekkel.

A teljes tetőt tartó, feszített kötélszerkezet nagyon érzékeny a méretbeli eltérésekre, ezért az általunk gyártott merev acél szerkezetnek rendkívül pontosan kellet követniük a terveket. Ennek a pontosságnak az eléréséhez 3D lézer mérőállomást (úgynevezett Laser Tracker-t) is felhasználtunk az összeállítás és méretellenőrzés során, valamint a készre hegesztett csomópontok minden egyes csatlakozófelületét nagy pontosságúra forgácsoltuk. A gyártás során olyan pontos értékeket értünk el, hogy ha összeállítás után kiszednénk a csavarokat a felső nyomott gyűrűből, akkor se omolna össze a szerkezet, annyira összefeszül. Mielőtt a végső összeszerelésre sor került volna az Atlétikai Stadionnál, a KÉSZ Ipari Gyártó üzemében egy próbaszerelést tartottunk. Ehhez külön ilyen célokra használt, speciális darukat is igénybe vettünk. A próba végül sikeresen ment végbe, amelyet a helyszíni, „éles” összeállítást követett.

A gyártásban a KÉSZ Ipari Gyártó, a tervezés a bim.GROUP, a szerkezet szerelésében pedig a KÉSZ Metaltech vett részt a KÉSZ Cégcsoport tagvállalatai és stratégiai partnerei közül. Minden szakemberünk nevében elmondhatjuk, hogy felettébb büszkék vagyunk erre a projektünkre.